torstai 4. huhtikuuta 2013

Tuoreempaa pastaa!

En ole ikinä aiemmin tehnyt itse tuorepastaa, mutta viime käynnillä appiukkolassa pääsin sitä kokeilemaan. Ja ai että se oli jännää!

Mieheni isä on innokas kokkailija ja joulupukin tuoma pastakone oli päässyt heti ahkeraan käyttöön. Kone on heidän keittiössä nykyään pultattuna kiinni työpöytään.

Mun vastuulla oli taikinanvalmistus. Ohje tavattiin Myllyn Parhaan durumvenhäjauhopussin kyljestä. Pasta syntyy niin simppeleistä aineksista, että ihan jäi epäluulo, että muistinko laittaa kaikki ainekset varmasti mukaan. Varsinkin kun kananmunan pystyi korvaamaan vedellä.

Taikinaan siis tuli vain jauhoja, vettä, suolaa ja öljyä. Kymmenen minuutin alustamisen jälkeen taikinaa sai jähmettyä kylmässä puoli tuntia. Sen jälkeen alkoi veivaaminen.

Taikinankäsittelystä ei sattuneesta syystä ole kuvia, koska kädet oli kirjaimellisesti kiinni pastassa. Taikina vedettiin kolmisen kertaa tasaisen telan läpi kulkureittiä välillä kaventaen. Taikina venyi venymistään. Siinä hässäkässä muistui mieleen takavuosien talk show Hyppönen Enbuske Experience, jossa Sara La Fountain opetti tuorepastan tekemistä Antti Jokiselle. Ja sitten ne rakastui. Myöhemmin kyllä erosivatkin.

Lopuksi tasainen tela vaihdettiin tagliatelleleikkuriin. Sen jälkeen tilanne ei ollut enää hallinnassa! Kone tykitti tagliatellea tulemaan ja aiemmin irrallisena pysynyt taikina ei enää tagliatellesuortuvina pysynyt erillisenä käsissä. Onneksi keittiöön riensi auttavia käsiä ja leikattu pasta saatiin laskeutumaan nätisti jauhoitetulle pellille. Veivauksen lomassa tagliatellea oli hyvä pätkiä sopivan mittaisiksi.

Tuorepastaa tarvitsi keittää vain kolme minuuttia. Osa taisi kyllä ylikeittyä, koska pastanauhat olivat kuitenkin tarttuneet toisiinsa ja erotteluun meni tovi. Keitettyyn pastaan suolan ja öljyn lisäksi pirskautettiin makua sitruunasta.

Ai että oli hyvää ja maukasta pastaa! Olisin heti halunnut tehdä lisää sitä. Ilmoitinkin, että meidän seuraavalla visiitillä tehdään tortellineja eri täytteillä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...