torstai 26. helmikuuta 2015

Blue Velvet Cake - kakku pojan ristiäisiin


Hesarissa oli Itsenäisyyspäivän aikaan näyttävän Blue Velvet Caken resepti. Sinivalkoisen reseptikuvan perusteella päätin, että tuosta tulee kakku meidän pojan ristiäisiin, jos se vaan on hyvää. Ja olihan se makean maukasta jo testausvaiheessa.

Oli hyvä, että testasin kakun valmistamisen. Ekalla leivontakerralla kävi ilmi, että ohje on halkaisijaltaan 20 cm kakkuvuokaan suunniteltu. Ei siis ihme, että kakusta tuli matalampi kun tein sen normaaliin irtopohjavuokaan.

Kakun päälle ohjeistettiin laittamaan samaa tuorejuusto-kermaseosta, mitä kakun väliinkin tuli. Mielestäni tämä ei ollut kovin juhlavan näköistä, joten testikakkukerralla nro 2 kokeilin kaulita elämäni ensimmäistä kertaa sokerimassaa. Ihan hyvä, että testasin senkin, sillä ihan ei yhdestä paketista riittänytkään koko kakun päälle massaa. Korvasin myös vaniljatangon ja maustamattoman tuorejuuston vaniljanmakuisella tuorejuustolla. Toimii sitenkin. NIin ja sitruunankuorta en myöskään laittanut.

Kun aloin leipoa kakkua juhlia edeltävänä päivänä, oli kaikki valmistuksen uhkana olevat karikot selvitetty:
- ohjeessa käskettiin pohjat paistamaan kahdessa vuoassa, mutta paistoin koko pohjan samassa irtopohjavuoassa, jotta sain leikattua siitä kolme sopivan paksuista kerrosta. Neljä kerrosta olisi tuonut liikaa korkeutta ja taikinaa olisi pitänyt olla enemmän.
- mustikat lisättiin taikinaan huoneenlämpöisinä, ettei kylmä mustikkasurvos sekoittanut muun taikinan fengshuita.
- kerma-tuorejuusto-seos sai jähmettyä tovin kylmässä, jotta siitä saisi paksun täytekerroksen
- sokerimassaa löysin kaupasta kilon mötikän ja kakkua kohti kaulitsin varmuuden vuoksi puolen kilon massan. Kaulitun sokerimassan siirtämiseen tarvittiin lopulta 3 naista ja Tupperwaren rullalle pyöräytetty leivonta-alusta, mutta niin vaan kakku sai hienon ja sileän päällysteen.
- teimme varmuuden vuoksi 2 kakkua, koska vieraita oli kuitenkin 30 ja seuraavana päivänä tuli vielä kavereita rääppiäisille.

Mutta mestarikondiittoriksi en vielä tämän perusteella yllä. Kuningatarhillo nimittäin meinasi silti sekoittua valkoiseen täytteeseen ja näyttävä sinivalkoinen kerrostaminen uhkasi mennä pilalle. Onneksi oma äiti riensi avuksi.

Kuvan kakun kohdalla muuten sininen elintarvike loppui, joten tässä on mustikan tehostevärinä vain yksi teelusikka sinistä lientä.

Reseptissä kakun päällä on mustikkakeko, mutta sileän sokerimassan päälle samanlaista ei olisi saatu kasattua tukevasti ilman elintarvikeliimaa. Niinpä nappasimme kukkakimpusta jonkun heinän ja pujotimme siihen pensasmustikoita.
Lisäksi poikamme sai kummisedän 3D-tulostaman legon omalla nimellään ja se laitettiin itseoikeutetusti myös kakun päälle (nimi plurrattu kuvasta pikkukultsin yksityisyydensuojaksi).

Joten jos siellä joku pohtii poikavauvan nimijuhliin näyttävää kakkua, niin tämä "sininen samettikakku" on sellainen. Taisi jokainen vieras ihmetellä, että kakun sinistä väriä ja ettei sitä olisi osannut arvata ennen ensimmäistä palan leikkaamista.

2 kommenttia:

  1. Hei Hoi ja paljon Onnea koko pikku perheelle! Kakku näyttää syötävän hyvälle, ihan tuli hillitön kakkuhimo ;)

    VastaaPoista
  2. Onnea! Kakku näyttää hyvältä, sekä syötävän hyvältä että hyvältä ulkonäöltäkin. Olen eka kertaa sun blogissa ja liityin lukijaksikin. Ois niin kiva jos haluaisit tulla vasta vierailulle Aurinkokujallekkin.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...