tiistai 9. joulukuuta 2014

Hieronta ja hemmotteluhoidot raskausvatsan kanssa

Vaikka mun olo ei ole kovin tukalaksi muuttunut vielä raskausmahan vuoksi (nyt rv39), niin kyllähän sitä nainen saa tässä tilassa itseään hemmotella vai mitä.

Viimeisen kolmanneksen aikana olen käynyt kolmessa eri paikassa hoidossa. Perinteisessä hieronnassa kerran ja pari kertaa spa-hoidossa. 

Hieroja Seija Vuorijärvi

Kollegani suositteli Hieroja Seija Vuorijärveä tavalliseen hierontaan, sillä nainen on perehtynyt myös raskaana olevien hierontaan:

”Hieronta sopii myös normaalisti sujuvan raskauden aikana. Rentoutuminen hoidossa helpottaa vatsan kasvamisesta aiheutuvia lihaskireyksiä ja -särkyjä sekä paikallisia turvotuksia käsissä ja jaloissa. Hieronta toteutetaan asiakkaan toiveita kuunnellen, ja otteissa ja asennoissa huomioidaan raskaus.”

Koska vatsalla ja selällä makaaminen ei tule enää kuuloonkaan, hoitui hierominen kylkiasennossa puolta välillä vaihtaen. Hieronnan aikana Seija toi monta kertaa ilmi, että jos olo muuttuu huonoksi, täytyy siitä heti sanoa. Itselleni ei tullut hieronnasta rennon olon lisäksi muuta kuin kova jano. Seija ottaa vastaan Bulevardilla lähellä Vanhaa kirkkoa ja raskauksiin perehtyneenä hierojana hinnat eivät olleet mitenkään päätä huumaavia.

Kämp Spa

Kämpin Spassa pääsin käymään työni puolesta ja siellä hoitona oli ESPA for Moms –hoito:

”Hoito alkaa hellävaraisella selän kuorinnalla, jonka jälkeen hoitaja räätälöi rauhoittavan hieronnan äidin tarpeiden mukaan. Hoidossa huomioidaan äidin tuntemukset, olo sekä raskauden vaihe. Hieronta kohdennetaan alueille, jotka ovat alttiita stressille ja jännitystiloille raskauden aikana tai sen jälkeen. Hoito lievittää lihaskipuja, auttaa rentoutumaan ja antaa uutta elinvoimaa ja virkistää mieltä. Tämä hoito on tarkoin suunniteltu raskaana oleville äideille tai niille äideille, jotka jo imettävät.”

Aluksi hoito sujui hyvin, kun sain olla kyljellä. Mutta kun hoitaja siirtyi jalkoihin, pyysi hän kääntymään selälle. Sain selän alle lisätyynyn, mutta jo pian jouduin pyytämään lisää kohotetta ylävartalolle. Jokusen pyyhetyyny-viritelmän sain, mutta siitä tuli vain hetken helpotus. Lopulta jouduin pyytämään hoitoon taukoa, että voisin hetkeksi nousta istumaan ja hengittämään. Sen verran tuskaiseksi olo kävi ja hikeä alkoi pukata pintaan, kun vatsa painoi keuhkot lyttyyn. Tämän jälkeen hieroja kaivoi loputkin pyyhkeet selkäni alle ja hoito voitiin tehdä loppuun.

Ilman tuota tuskanhiki-ahdistusta hoito oli rentouttava ja sen jälkeen omenamehun siemailu maistui loungessa kylpytakkiin kietoutuneena. Hoidossa käytetyt öljyt sai jättää iholle, eikä siis tarvinnut poistua suihkun kautta. Tämä oli hyvä juttu, sillä juuri tuohon aikaan ihoni tuntui venyvän ja kutiavan urakalla.  

Helsinki Day Spa

Kolmanteen paikkaan eli Helsinki Day Spahan sain aiemmin kesällä lahjakortin ja päätin käyttää sen, kun äitiyslomani alkaa. Siellä hoitona oli Relaxing Body Treatment:

”Hemmotteleva kokovartalohoito, joka rentouttaa kehon ja mielen. Energisoiva aromaattinen kuorinta virkistää kehon. Nautinto viimeistellään rentouttavalla vartalohieronnalla. Hoito voidaan muokata sopimaan myös raskaana oleville.”

Kerroin heti session alkuun viime kerrasta oppineena, että en suostu olemaan selälläni ilman riittävästi kohottavaa tukea. Hoitajatäti oli aivan ihmeissään kun kerroin kokemuksestani heidän kilpailijalla ja lupasi, että todellakin saan olla kyljelläni koko ajan myös jalkojen käsittelyn ajan. Ainoastaan vatsan ja rinnuksen käsittely jätettiin pois normaalista hoitosuunnitelmasta, koska niissä olisi pitänyt olla selällä.

Ai että hoito teki hyvää, ja se tepsi hyvin nilkkojen pienoiseen turvotukseen. Myös täällä öljyt sai jättää iholle. Session jälkeen jäin toviksi span loungeen kylpytakki päällä juomaan teetä, napostelemaan hedelmäpaloja ja lukemaan lehtiä.

Omien kokemusten perusteella voin suositella ainakin Seija Vuorijärveä ja Helsinki Day Spata raskaana oleville. Ja toki myös Kämpin Spakin on loistava, kun vaan tuo riittävän selkeästi esille selällä olon mahdottomuuden.

Näiden kolmen kerran jälkeen selän ja hartioiden hieronnasta on vastannut oma herrani. Vaikka hänellä ei olekaan koulutusta puuhaan, niin ihan hyvin hän pärjää siinä kuin hoitoloiden täditkin. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...