keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Tuplaminttu-tiikerikakku

Jos haluat tehdä poikkeuksellisen hyvän tiikerikakun, niin koita tätä reseptiä! Nyt nimittäin ollaan suorastaan vallankumouksellisen kakkuidean äärellä, jos nyt vähän saa suurennella asiaa. :)

Sain innostuspiikin tehdä mintunmakuisen kahvikakun, mutta en osannut päättää hyödynänkö siinä pätkiksiä vai marianneja. Aloin pohtia, että voisiko nämä yhdistää jollain tapaa vai meneekö taikina ihan makujen sekameteliksi, jos nämä kaksi minttukarkkia laittaa samaan vuokaan.

Sitten keksin, että teen tiikerikakun, jonka tumman osuuden maustan pätkiksillä ja vaalean marianne crushilla! Nerokasta, vaikka itse sanonkin!

Näin sai alkunsa varsinainen superminttu-tiikerikakku! Voi olla, että joku muukin on tämän hoksannut myös, mutta tässä ohje, jolla sen itse toteutin. Tiikerikakun pohjana on ns. perus kahvikakun pohja.



Tuplaminttu-tiikerikakku Kylpyankankeltaisen arjen tapaan  

Ainekset:
200 g voita
2 1/2 dl sokeria
3 munaa
4,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhoja
1 dl kermaviiliä
vajaa 1 pss marianne crushia (tai maun mukaan)
2 rkl kaakaojauhetta
noin 5 pätkistä pilkottuna (tai maun mukaan)

Valmistus
· Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen joukkoon.
· Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhot keskenään. Siivilöi jauhoseos sokeri-voi-muna-seokseen samalla sekoittaen ja lisää myös kermaviili joukkoon.
· Ota taikinasta noin 1/3 erilliseen kulhoon ja sekoita sinne kaakaojauhe ja pieneksi pilkotut pätkikset. Jos pidät tiikerikakun suklaisesta raidasta enemmän, ota taikinaa erilleen enemmän ja lisää siihen pari pätkistä enemmän. Jos jätät pätkikset sentin paloiksi, ei suklaa sula tasaisesti uunissa taikinaan, mutta silloin saat kakkuun suklaisia yllätyksiä.
· Sekoita jäljelle jääneeseen taikinaan mariannerouhe.
· Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka.
· Lisää pohjalle ensin vaaleaa marianne-taikinaa, sen jälkeen pätkistaikinaa ja lopuksi vielä marianne-taikinaa.
· Pistele taikinaa haarukalla sieltä täältä, niin saat kaarevan kuvion taikinakerroksiin.
· Paista uunissa 175 asteessa 50-60 minuuttia. Testaa siis paiston loppuvaiheessa hammastikulla, että tarttuuko siihen vielä taikinaa.

Jos haluat koristella kakkua jollain tapaa, sirottele sihdin läpi tomusokeria tai koristele sulatetulla suklaalla esim. sitruunanmakuisella valkosuklaalla.

Maku on parhaimmillaan seuraavana päivänä, kun pätkikset ja mariannet pääsee tekemään taikojaan yön yli. Kakun voi myös pakastaa, mutta sulatus kannattaa tehdä jääkaapissa, että lämpö palautuu tasaisemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...