sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Salaattiviikko kuvina

Toissa viikonloppuna oli ruokavalio sen verran epäterveellinen kaikkine herkkuineen, että päätimme mennä tämän viikon salaattilinjalla. Niinpä valmistin joka ilta ruoaksi erilaisia salaatteja. Toki tietyt ainekset löysivät tiensä lautaselle useampana päivänä, mutta melko monipuolisen kattauksen sain aikaan. Tässä viikon sapuskat kuvina.

Maanantaina oli täytteenä tonnikalaa, raejuustoa ja kananmuna.


Tiistain annoksessa mukana oli kylmäsavulohta, mozzarellaa, avokadoa ja erinäisiä siemeniä.


Keskiviikkona vuorossa oli kana, tuore ananas ja mozzarella. Inhoan valmiiksi suikaloitua ja marinoitua kanaa, joten nämä kanapalaset on leikattu kokonaisista fileistä ja sen jälkeen maustettu.



Torstaina mulla oli treffit ystäväni kanssa ja käytiin syömässä isot salaatit Aleksi13:n Factoryssa. Valitsin salaattiin scampeja, viinilehtikääryleitä, aurinkokuivattuja tomaatteja ja porkkanapyöryköitä. Tykkään Factoryn salaaattikonseptista, mutta nyt tulin valinneeksi heikosti yhteensopivat täytteet. Ensi kerralla paremmin.



Perjantaina lautasella oli halloumia, ananasta ja paahdettuja pinjansiemeniä.


Lauantaina salaattipedille pääsi naudansisäfile, joka oli marinoitu thaityyliin.


Salaattiviikko päättyi tänään annokseen, jossa oli mukana katkarapuja, fetaa, couscousia, oliivia, minitomaatteja, punasipulia, korianteria. Lisäksi tehtiin limenmakuista kermaviilikastiketta.



Nyt on sitten syöty salaattia joka päivä ja olo on kevyempi kuin vaikka raskaiden pastaillallisten jälkeen. Kyllä salaatin ympärille vaan saa rakennettua täyttävän ruoan, eikä nälkä jää.

Mitäs ensi viikolla syödään? Keittoja?

2 kommenttia:

  1. Mahtava idea! Mäkin haluan kokeilla salaattiviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen! Kun vaihtelee salaattipedin täytteitä päivittäin, niin ei siinä ehdi edes kyllästyä.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...