perjantai 3. toukokuuta 2013

Jäätelötehtailua aurajuustosta ja avokadosta

Nyt on taas Kylpyankankeltaisen arjen jäätelötehtaalla tehty kokeellisia sekoituksia. Tällä kertaa valmistin avokadojäätelön alusta alkaen itse ja toinen testi oli aurajuustojäätelö!!!


Aurajuustojäätelöön hain reseptin Valion sivuilta. Tämän siis toteutin helpomman mallin mukaan eli sekoitin valmiin vaniljakermajäätelön sekaan melkein paketillisen aurajuustoa. Ehkä puolikas pakettikin olisi riittänyt. Annosta oli tarkoitus sulostuttaa vadelmilla, mutta ne unohtuivat kauppaan.

Aurajuustojäätelö jakoi jäätelöraatimme mielipiteet. Itse pidin tästä makean ja suolaisen viehkeästä yhdistelmästä, mutta muut eivät olisi olleet valmiita syömään koko litraa kerralla. Toisin sanoen tykkääminen riippuu siitä kuinka avoimesti rakastaa aurajuustoa. Ja voin paljastaa, että minä rakastan! Jouluna laitoin sitä myös riisipuuroon.

Avokadojätskin toteutin Baking Instinct-blogin ohjeella. Toisin kuin viimeksi, nyt tein massan itse ohjeen ainesten mukaan. Tähän tarvittiin ruokokidesokeria, limetinmehua, vaniljatanko, avokadoa ja täysmaitoa. Punaiseen maitoon päädyin siksi, koska en löytänyt mantelimaitoa. Missä sen pitäisi olla kaupassa, jos sitä ei ole kylmäkaapissa eikä soija- ja kauramaitojen kanssa samalla sektorilla?

Täytyy kyllä myöntää, että tämä versio oli parempaa kuin ensimmäinen kokeiluni. Varsinkin lime toi raikkautta makuun ja massan mukaan rouhitut rosepippuritkin maistuivat selkeämmin kielen päällä. Tässä avokadojäätelössä oli myös sorbetin kesäistä tunnelmaa ja raati arvosteli tämän reseptin näistä kahdesta voittoon.

Nyt kun oon päässyt hyvään vauhtiin tässä jäätelötehtailussa, niin mitähän makua sitä koittaisi seuraavaksi? Ehkä erikoistun sorbettien sekoitteluun.

4 kommenttia:

  1. Vaikuttaapa hyvältä. Itsekin olen tehnyt silloin tällöin jädeä ja se on hyvää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon luullut, että jäätelön tekeminen on monimutkaista, mutta helpostihan tuo avokadojädekin valmistui. Pitää vaan malttaa odottaa pakastumista. :)

      Poista
  2. Kuulostaa mielenkiintoiselta . Ehkä pitäis kesällä kokeilla itekkii ,D

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...