sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Kolikot taskunpohjalta kiertoon




Pyykkivuori pääsi taas salaa kasvamaan korkeuttaan. Epäilen jälleen vallatonta kotitonttuamme, joka on jo lahjakas levittämään epäjärjestystä asunnossamme.

Pyykkäämisen tarpeeseen havahdun yleensä vasta sitten, kun pyykkikorin kansi ei mene enää kiinni, vaan tipahtaa kolinalla lattialle. Niin kävi nytkin.

Sulloessani vaatteita koneeseen tarkistin tapani mukaan vaatteiden taskut. Vastaan tuli epämääräinen mytty kassakuitteja, muistilappuja, ponnareita ja pinnejä sekä yllättävän paljon pikkukolikoita.

Aloin miettiä, että meidän talouden asiat ilmeisesti ovat hyvin, kun vaihtorahaksi saadut kolikot ovat saaneet unohtua taskunpohjalle. Oli miten oli, yleensä tipautan irtorahat matkasäästöpossuun, mutta nyt päätin ohjata ne hyväntekeväisyyteen.

Viime viikkoina Facebookissa on jaettu tiheään 875grammaa-ryhmän päivityksiä, jossa seurataan reippaasti keskosena syntyneen tyttövauvan elämään sopeutumista. Ryhmän perustanut tytön isä laittoi käyntiin myös varainkeruun uutta keskoskaappia varten Lastenklinikan kummien kautta.

Niinpä minäkin kesken pyykkäyksen kirjauduin verkkopankkin ja siirsin pienen avustussumman yhdistykselle. Ja kun nyt löysin pienen hyväntekijän itsestäni, niin laitoin samalla parit eurot myös Uusilastensairaala 2017-yhdistykselle. Ainahan se on parempi, että myös keskoskaapin ulkopuolella on tilat kunnossa. Nykyinen lastensairaala kun meinaa homehtua käsiin.

Jos siis löydät taskunpohjalta, pöydänkulmalta tai lattialle tipahtaneita kolikoita, niin mieti, jos laittaisit ne eteenpäin apua kipeästi tarvitseville.

Avustuskohteita maailmassa toki riittää, eikä kaikkia voi mitenkään tukea. Mutta kolikko sinne, toinen tänne auttaa tilanteita kummasti.

Ai niin, se pyykkikone pitää laittaa myös käyntiin…

3 kommenttia:

  1. Minä myös ryhdyin Unicefin kuukausilahjoittajaksi tässä taannoin. Toki ajattelin kyllä että Suomessakin on apua tarvitsevia, mutta tällä erää näin. =)

    VastaaPoista
  2. Hiphei! Tuo onkin hyvä idea, vielä kun kolikot siinä samassa häipyisi jonnekin. Meiltä menee pieni avustus SPR:n kotimaantoimintaan säännöllisesti kunllaan huonoja lipaslahjoittajia muovikorttielämässämme.

    VastaaPoista
  3. Voi kun te ootte hyviä ihmisiä! :) Kuukausilahjoittaminen on kyllä kätevä tapa, sillä tällaisena pyykkikolikko-lahjoittajana hyväntekemiseen tulee taukoja. Toisaalta on kiva vaihdella kohdetta, niin tulee tasaisemmin autettua eri tahoja.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...