sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Kevätpölytys

Pöly on mun elämän arkkivihollinen. Aina kun luulen selättäneeni sen sankarittarena, leijailee se takaisin taistelutantereelle hiukkanen hiukkaselta. Varsinkin nyt keväällä pölylikaa tuntuu tulevan ikkunoiden ja ovien läpi. Siihen kun lisää vielä auringonpaisteen, niin ai että on nätin harmaat lattiat. Aaargh! 

Tein astetta isommat lauantaisiivoukset tällä viikolla, koska pölyinen miljöö alkoi kiristää hermoja. Pölypilvi pölähti jopa puhtaista vaatteista, jotka olivat yön yli roikkuneet kuivaustelineellä. Samaten kun vetelin puhtaita pussilakanoita tuuletettuihin peittoihin, tuntui kuin olisin seissyt keskellä pölysumua.

Tällainen määrä pölyhöttöä tuli, kun imuroin pieteetillä 70 neliöisen asuntomme ja imaisin vielä sohvaistuimet-, -tyynyt ja sängyn patjat molemmin puolin. Kamalaa, mutta onneksi hyvä ystäväni Dyson on mun puolella tässä elämänkestävässä pölytaistossa.

Ennen imurointia pölysäiliössä ei ollut harmaata yhtään
 
Mun päähän on iskostunut ajatus, että reippaaseen elämäntapaan ei kuulu pöly. En kuitenkaan ole pölyskitsoilija, jonka pitää olla imuroimassa päivittäin. Kerran viikossa kun putsaa paikat, niin se rauhoittaa mun sielun.

Pelkästään pölyä en kuitenkaan voi syyttää sotkuisesta kodista, vaan on pakko kurkata peiliin, mikä tai siis kuva sotkun aiheuttaa. Arkipäivisin meidän elämä vaan menee hujan hajan ja erinäisiä tavaroita löytyy ympäri asuntoa. Edelleen tekisi mieli syyttää kotitonttua, mutta taidan se olla minä itse, joka jättää päivän vaatteet kasaan tuolille/lattialle/sohvalle ja taloutemme toinen osapuoli on lahjakas jättämään teemukeja viimeisen hörpyn koordinaateille. Näiden lisäksi arkista sekasortoa maustavat erinäiset tavaraläjät, joiden osaset ajattelen laittaa aina ihan kohta paikoilleen.

Esimerkiksi jos toinen tulee töistä kotiin ennen toista ja nappaa päivän postin ovelta, jätämme laskut ja lehdet pöydälle odottamaan toisen saapumista. Voitte arvata, että loppuviikosta pöydällä on koko viikon postit levällään. Pyykkiä kuivamaan ripustettaessa pesupallo pyörähtää vaatteiden seasta lattialle ja kierii ties minne. Tämä kun tapahtuu tarpeeksi monta kertaa, niin lopuksi palloja saa etsiä kissojen ja koirien kanssa. Voi myös olla, että makkarissa päiväpeitto viettää viikon lattialla. Eihän sitä voi heti heräämisen jälkeen levittää paikoilleen, koska sitten peitot ja tyynyt jäävät tunkkaisina sen alle.

Nyt kun saatiin koti puhtoiseksi siivoamalla ja ennen kaikkea järjestelemällä, ihastelimme, että on meillä vaan kaunis koti. Mietimme, että miten saamme itsemme skarppaantumaan pintajärjestyksen ylläpitäjinä. Tietenkin jos tavarat laittaa heti käytön jälkeen paikoilleen, ei oravanpyörä lähde rullaamaan. Harmi vaan, kun meidän täydellisessä maailmassa asiat ei mene niin, vaan hetken levähdys vetää useammin puoleensa. No mutta, vaikka ryhdistymisen paikka on meillä itsellä, niin pöly on silti ärsyttävää! 
 
Ensiapuna pintasiisteyden hallitsemiseen ajattelimme kokeilla palkitsemista. Jos saamme pidettyä tasot siisteinä tietyn aikaa, olemme oikeutettuja johonkin yhdessä päätettävään palkintoon. Nyt vaan pitäisi miettiä, mikä on hyvä palkkio ja mikä ajanjakso. Ideoita? Tai miten te ylipäätään pidätte järjestystä yllä?

4 kommenttia:

  1. Meillä järjestyksen anti-ylläpitämisestä huolehtii itseni ja mieheni lisäksi tuo pikkuinen poijanmoska, joka kaataa legot aina lattialle, jos olen ne saanut kerättyä kasaan. Mä yritän kovasti pitää tavarat ja lelut omilla paikoillaan ja olen vahvasti sitä mieltä, että taloutemme ehdottomasti siivottomin osa on tuo miesenemmistö!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ou nou, nyt vaan täytyy ohjelmoida poikanen siivousvimmaiseksi ja kohta saatte etsiä tavaroita sen putsailujen jäljiltä. :)
      Näillä geeneillä ei varmaan parane miettiä edes jälkeläisten sotkualttiutta. :)

      Poista
  2. Täsmäase nro: 1. Siivoan ja järjestelen joka aamu hiukkasen, näin koti pysyy tasaisesti kuosissa. Kerran viikossa tehty reippaampi siivous nujertaa pahimman kakan, mutta pöly, tuo ihmisen pahin vihollinen, kertyy silti nurkkiin. Pikku viinissä siivous on hauskaa, taustalla hyvää musaa, niin katso, bileet on siinä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei toi piensiivous on mainio idea!
      Taustamusiikki on ihan ehdoton juttu, ja ehkäpä otan myös tuon viinin takaisin rutiineihin. Tosin aamusiivouksen aikaan ei ehkä ole ihan soveliasta siemailla tuota huumaavaa lientä. ;)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...