tiistai 26. maaliskuuta 2013

Tahdon2013

Pankkitunnukseni eksyivät lompakostani muutama viikko sitten. Etsin niitä lipaston laatikoita ja lehtikeräyskassia myöden, mutta lappusesta ei näkynyt numeron numeroa missään. Tänään kuitenkin löysin ne sieltä, minne itse olin ne jemmannut parin viikon takaisen matkamme ajaksi. Millainen dementikko musta kuoriutuukaan, kun oikein kumaraksi mummoksi vanhenen?

Nyt vihdoin pääsin maksamaan laskukasaa, mutta myös allekirjoittamaan kansalaisaloitteen tasa-arvoisen avioliittolain puolesta.

En koe olevani normisuomalaista aktiivisempi kansalaisvaikuttaja, mutta tämän aloitteen koen tärkeäksi ihan jo tasa-arvoa ajatellen.
Onhan se merkillistä, että miksi toisille sallitaan avioitumisen onni oikeuksineen ja miksi toiset joutuvat menemään vain rekisteröidyllä paperilla eri ehdoin.

Mitä aloite käytännössä tarkoittaa? Käy lukemassa selkokielinen taustoitus täältä Tahdon2013-sivuilta.

Mielenkiintoinen sivusto tuo kansalaisaloite.fi. Jo 50.000 allekirjoituksella me tavalliset tallaajat voidaan saada eduskunnan käsiteltäväksi tärkeäksi katsomamme lakialoite.

Muita kansalaisaloitteita selatessani huomasin, että niihinkin voisi ihan hyvin jäädä koukkuun televisiosarjojen tapaan. Pitäisikö vetää puumerkki vielä Maakiven ja kalliolouheen hyötykäyttö- tai Kesäajasta luopuminen-aloitteisiin?

No, ei nyt innostuta liikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...