maanantai 25. maaliskuuta 2013

Kilokaupalla kynttilöitä

Kävimme kollegoiden kanssa työasioissa Lahden suunnalla. Menomatkalla huomasimme nelostien varrella Finnmarin tehtaanmyymälän. Siinä samassa hetkessä päätimme, että paluumatkalla teemme pikaisen stopin kynttiläkauppaan.

Ihan nopeaa poikkeamaa moottoritieltä ei tullut. Eikä sitä olisi voinut odottaakaan, kun matkassa on henkilöautollinen kynttiläfaneja. Yhden pysähdyksen taktiikalla saatiin kuitenkin takakontti täyteen ostoskasseja, sillä myynnissä oli paljon muutakin sisustussälää kuin vain kynttilöitä.


Itse hullaannuin kuitenkin eniten kilokaupalla myytävistä kynttilöistä. Matkaan lähti kuitenkin v a i n seitsemän kynttilää. Jostain alenurkasta nappasin vielä lasimaljan ja pieniä lasihelmiä sen täytteeksi.

Vaikka kevät puskee teholla talven päälle, niin illat ovat vielä sen verran pimeitä, että kynttilöitä saa luvan kanssa polttaa. Ja olihan se tunnelmallista virittää uusi ja edullinen sisustuselementti valoa tuomaan.


En tosin huomannut asetella kynttilää vatupassin kanssa suoraan ja illan edetessä aloin ihmetellä, että mistä kuuluu lorinaa. Talihan se siellä valui iloisesti pulputen lasihelmien sekaan. Jes!


Tässä sitä nyt sitten ollaan. Onko kellään ideoita, miten helmet saa näppärimmin irti jäähtyneestä talista? Kynttilän liekissä sulattaminen ei taida kannattaa. Täytyy varmaan laittaa zen-vaihde päälle ja malttaa rapsuttaa helmet irti ajan kanssa. Toisaalta onhan tuossa vähän tilataideteoksen makua.


Ps. Jo kolmessa viinilasissa rehottaa rairuohoa!

2 kommenttia:

  1. Aina on kynttiläaika!
    Toimiskohan se, että laitat kiehuvaan veteen tuon tali- ja helmiköntsän? Niin sit tali sulais ja helmet irtoais. Vähä näytät fairyä pallukoolle. Voi käydä hyvin tai sitte huonosti. :)

    VastaaPoista
  2. Moi ja kiitos niksistä!
    Täytyy miettiä tuota kiehutusta. Siinä tosin saattaa käydä niin, että kattila ja viemäri on sen jälkeen talissa. :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...