sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Lasillinen rairuohoa, kiitos!

Tein taannoin suursiivouksen keittiökaappeihin ja löysin pari vuotta sitten käytöstä poistettuja Ikean perusviinilaseja. Olin jo laittamassa niitä asuinalueemme osta-myy-vaihda-ryhmään Facebookiin, mutta viime hetkillä aloin miettiä voisiko laseja hyödyntää vielä jotenkin.

Silloin taloutemme miesääni huikkasi, että laitetaan niihin kasvamaan rairuohoa. Mainio idea! Tosin tänäkin vuonna pääsiäinen pääsi yllättämään ja rairuohon viljely meinasi unohtua. Päätin kuitenkin testata, että ehtiikö rairuoho itämään kahdeksassa päivässä. Taustaksi kerrottakoon, että olen tosi huono viherpeukalo, vaikka perimäni mukaan suonissani tulisi virrata multaa.


Meillä ei siis löydy perustarvikkeista multaa, joten rairuohon kasvualustana saa toimia tänä vuonna vanulaput. Ei muuta kuin lappu viinilasin pohjalle, siemenet perään ja suihkepullolla vettä päälle.


Parin päivän jälkeen vanulappujen väri alkoi muuttua ruskehtavaksi ja olin varma viljelykokeen epäonnistumisesta. Mutta tänä aamuna huomasin, että satoa alkaa sittenkin tulla. Ainakin yksi rairuoho kasvaa ja se on saavutus se!



Jäämme siis seuraamaan kasvukehitystä. Stay tuned!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...