torstai 24. lokakuuta 2013

Lehtikatsaus: Kodin Kuvalehden Joulu 2013

Kodin Kuvalehden perinteinen Joulu-lehti ilmestyi lehtihyllylle kuin jouluenkeli paimenille. Jouluhysteria sentään! Saako nyt jo villiintyä joulusta? Kyllä saa! Jouluaattoon on enää 2 kuukautta. Tänne kaikki joulukoristeet, -laulut ja -leivonnaiset heti nyt!


Ilahduin tämän vuoden Joulu-lehden kannesta paljon. Sen kuva on virkistävä. Eikös yleensä joululehtien kannessa ole joku seesteinen joulukattaus tai muuten vaan onnellinen perhe? Tässä on sievästi koristeltuja pipareita ruudukoissa. Piparibingo voi alkaa.

Sisäsivuilta top3 kiehtovimmat jutut olivat romukranssi, lusikkakuusi-himmeli ja nappikortti. Pääsääntöisesti välttelen askartelemista, mutta näissä on kivaa värkkäämisen tunnelmaa.


Romukranssi on sen verran rujo ja arkirehellinen rinkula, että sitä täytyy ehdottomasti testata. Pahviin kiinnitetään kuumaliimalla erinäistä rompetta ja roikamaa. Lopuksi koko homma kuorrutetaan spraymaalilla. Lehdessä kranssi oli maalattu valkoiseksi, mutta meillä kun ei valkoista kotia ole, niin tämän talouden kranssi olkoot kultaisen keltaisen ruosteinen. Nyt täytyy kollata kaikki laatikot ja etsiä pikkutavaroita. Sitten tarvitsee hommata vaan joku pahvi, liimaa ja maalia.


Käytöstä poistetuista aterimista voisi rakentaa jonkinmoisen himmelin. Ne perinteisemmät olkihimmelit kun ovat aavistuksen pelottavia. Romutuunaus on muutenkin in.
Korkkikuuset ja kynttilöiden lettupannu-alunen toisivat piristystä perusjoulukoristeluihin. Nämä kyllä saattavat jäädä, koska vietämme kuitenkin joulun synnyinkulmilla ja oma koti voi jäädä kiireen tullen vaikka siivoamatta.



Napeista tehty kuusifiguuri on hauska korttiajatus. Mutta en todellakaan ala napittaa kymmeniä kortteja. Huomattavasti näppärämpi keino on asetella napit kuuseksi, napata siitä kuva, lisätä siihen joulutervehdykset allekirjoituksineen ja lähettää kortit painoon. Sitten vaan nimet kuoriin, joulupostimerkki ylänurkkaan ja kuorinivaska postiin. Juu, juu.


Oli lehdessä paljon muutakin, mutta en lähde paljastamaan tämän enempää ettei mahdollinen lukukokemuksenne mene pilalle.

No mutta. Tästä tulee niin kaikkien aikojen joulu! Katsotaan vaan mihin saakka innostus kantaa vai lopahtaako se jo ennen ensimmäistä adventtia.

2 kommenttia:

  1. Roikama -sana vei mut melkein vuoden takaisiin jännittäviin tunnelmiin. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kuule sama juttu! Roikamat ja romppeet kuuluu elämän tärkeisiin juhliin. :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...